Uitgeverij van hobbybladen

algemeen no image

Published on september 1st, 2014 | by Crossmedia support

Zij gingen je voor

Anouck was bij de crossmedia

“Je krijgt hier als stagiaire veel vrijheid en verantwoordelijkheid en mag doen waar jij goed in bent.”

In het derde jaar van mijn opleiding commerciële economie mocht ik eindelijk de praktijk in: ik ging voor vijf maanden stage lopen bij Uitgeverij Scala. Ik heb in deze vijf maanden onwijs veel geleerd over (online) marketing, klantcontact en het beheer van websites. Je krijgt hier als stagiaire veel vrijheid en verantwoordelijkheid en mag doen waar jij goed in bent. De sfeer binnen Uitgeverij Scala is fijn en gezellig. Collega’s zijn open en zijn altijd bereid om jou te helpen groeien. Het is een fijne plek om te werken en te leren.

Tijdens mijn stage hield ik me onder andere bezig met nieuwsbrieven, winacties en het onderhoud van de websites/webshop. In het weekend stond ik af en toe op een van de vele hobbybeurzen om tijdschriften en abonnementen te verkopen. Ik vond het heel fijn dat ik mijn creativiteit en mijn passie voor marketing kon combineren in deze stage. Enerzijds ben je bezig met verschillende marketingtrucjes, anderzijds ben je bezig met hoe een website, nieuwsbrief enzovoort er het mooist uit ziet. Ik heb ontzettend veel theorie vanuit mijn opleiding toegepast in de praktijk. Ik raad deze stageplek echt iedereen aan!

anouck

Anouck Sulman liep stage op de afdeling crossmedia & marketing in 2015.
Studie: Commerciële economie

 

 

Milou was bij de redactie

” Ik heb veel geleerd op het gebied van teksten redigeren, plannen, organiseren, fotografiestyling en het gehele traject van het maken van een tijdschrift.”

Mijn stage op de redactie afdeling van Uitgeverij Scala was erg divers en daarom ontzettend leuk en leerzaam. Ik kreeg mijn eigen verantwoordelijkheden en werd daarin waar mogelijk vrijgelaten. Ik heb veel geleerd op het gebied van teksten redigeren, plannen, organiseren, fotografiestyling en het gehele traject van het maken van een tijdschrift. Er worden bij Scala ook verschillende (kids)specials gemaakt, waar ik naast de reguliere bladen waar ik het meeste voor deed, ook aan mee mocht werken. Ik hielp dan bij de fotografiedagen, waar ik de kinderen (modellen) en ouders begeleidde, ideeën inbracht voor de styling en werkte uiteindelijk ook mee aan de teksten die in dat blad kwamen. Erg leuk om je eigen teksten terug te zien in een blad! Mijn stage begeleidster Karin was geïnteresseerd, hielp mij waar nodig was, maar gaf mij ook de vrijheid om dingen zelf uit te zoeken. Je moet dus zeker van aanpakken houden. Als er dingen waren die ik er graag bij wilde doen, kon ik dit aangeven en dan keken we samen naar de mogelijkheden.

De sfeer bij Scala vond ik heel gemoedelijk, iedereen gaat leuk met elkaar om en als je vragen had over taken bij een andere afdeling, kon je altijd even langslopen. Inmiddels loop ik wekelijks langs deze gezellige afdelingen, omdat ik parttime op de redactie afdeling werk en de fotografiestyling doe voor verschillende bladen. Een leukere baan naast mijn studie kon ik niet wensen!

milou

Milou Breunesse liep stage op de afdeling redactie in 2014.
Studie: Media, Informatie en Communicatie. Richting: Redactie en Mediaproductie

 

 

Julia was bij marketing

“Het was interessant om echt eens toe te passen wat je leert op school.”

In mijn tweede jaar van de opleiding Media, Informatie en Communicatie moest ik voor het eerst een meeloopstage volgen. Bij Uitgeverij Scala voelde het meteen goed en werd ik met open armen ontvangen. Ik heb in de afgelopen drie maanden ontzettend veel ervaring opgedaan op het gebied van digitale media en online marketing, door bijvoorbeeld het updaten van social media, het bijhouden van websites en het uitzetten van enquêtes en acties. Het was interessant om echt eens toe te passen wat je leert op school. Door een stage bij Uitgeverij Scala leer je jezelf zakelijk en HBO waardig te presenteren en op deze manier ook te communiceren. Daarnaast ben ik terecht gekomen in een ontzettend gezellig team, waar een goede sfeer hoog in het vaandel staat. Ik heb me altijd onderdeel van het team gevoeld en ben blij dat ik voor Uitgeverij Scala heb gekozen! Een leerzame en fijne eerste stageperiode.

juliavanderlingen

 Julia van der Lingen liep stage op de marketingafdeling in 2014. 
Studie: Media, Informatie en Communicatie

 

 

Thomas was bij crossmedia

“Tijdens mijn stage bij Scala heb ik veel HBO basisvaardigheden toegepast en merkbaar verbeterd.”

“Uitgeverij Scala is een zeer leerzame en levendige omgeving waar elke dag anders verloopt. Met een enthousiast gezelschap werkte ik dagelijks de verschillende websites bij en was ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van diverse online uitgaven. Naast deze werkzaamheden heb ik mijn eigen afstudeeropdracht voor Communication & Multimedia Design tot een succes af kunnen ronden. De uitgeefbranche was voor mij een totaal onbekende, maar zeer leerzame werkomgeving. Tijdens mijn stage bij Scala heb ik veel HBO basisvaardigheden toegepast en merkbaar verbeterd. Vooral op het gebied van planmatig werken, communicatievaardigheden en gedisciplineerd werken heb ik, door Uitgeverij Scala, flinke stappen gemaakt. Hiervan heb ik tot op de dag van vandaag nog steeds profijt.”

Thomas Harmens liep stage bij crossmedia & marketing in 2012 en is nu eigenaar van Studio Harmens
Studie: Communication & Multimedia Design

Marinka was bij crossmedia

Samen zorgden we voor leuke en interessante marketing- en crossmedia-acties die met veel enthousiasme door de lezers werden ontvangen.

Begin februari 2014 was het zover, mijn stage bij Uitgeverij Scala ging dan toch echt beginnen. Op dat moment zat ik in jaar drie van de opleiding communicatie (Reclame, media en design) en was het tijd voor een leerzame meeloopstage. De eerste dag stapte ik met wat gezonde kriebels naar binnen, maar al snel verdwenen die door de leuke, gedreven en gezellige collega’s. Het was super leerzame tijd, waarbij ik samen met alle andere collega’s als een team te werk ging. Samen zorgden we voor leuke en interessante marketing- en crossmedia-acties die met veel enthousiasme door de lezers werden ontvangen. Voordat ik het wist liep ik na 5 maanden met een bult aan ervaring (tijdelijk) de deur uit. Na haar stage werkte Marinka parttime bij Uitgeverij Scala en hielp ze in de weekenden mee op veel creatieve beurzen.

marinka100

Marinka van den Broeck liep stage bij crossmedia & marketing in 2014 en werkte parttime bij Scala
Studie: Reclame, media en design

 

Tibbe was bij crossmedia

 Ook de sfeer bij Scala was altijd gezellig en het helpen op beurzen gaf een geweldig inzicht in de hobbymarkt waar Scala zich in begeeft.

“Als derdejaars student Small Business & Retail Management heb ik een halfjaar marketingstage gelopen bij Scala. Tijdens deze stage ben ik goed ondersteunt door de Marketing Manager. Door de tijd die Scala heeft gestoken in mijn ontwikkeling heb ik in deze tijd enorm veel geleerd op gebied van (online) marketing. Daarnaast heb ik veel opgestoken van de websites die zij beheren en onderhouden. Deze kennis gebruik ik nog steeds dagelijks in mijn huidige functie van Online Marketeer / Webmaster. Ook de sfeer bij Scala was altijd gezellig en het helpen op beurzen gaf een geweldig inzicht in de hobbymarkt waar Scala zich in begeeft. Ik kijk met veel plezier terug op mijn stage bij Scala en ben dankbaar voor de positieve referentie die zij hebben gegeven bij het zoeken naar een baan.”

tibbe

Tibbe van Asten liep stage bij crossmedia & marketing in 2011 en werkt nu als online marketeer bij Babboe
Studie: Small Business & Retail Management

 

John was bij sales

Bij mijn 1e gesprek werd mij verteld dat een stage bij Scala je oplevert wat je erin stopt… En ik kan niet anders dan dit bevestigen.

Of ik een stage bij Uitgeverij Scala zou aanbevelen? Jazeker!
Een stage bij Scala is een leuk en leerzaam traject. Leuk omdat je in een bedrijf terecht komt dat zicht continu ontwikkeld en omdat je terecht komt in een team van enthousiaste mensen met passie voor hun bladen. Leerzaam omdat je veel keuzemogelijkheden wanneer je je breed wilt ontwikkelen of juist op een specifiek onderdeel in wilt zoomen. In mijn tijd bij Scala was ik werkzaam op de salesafdeling. Doordat er altijd verschillende projecten lopen kies je (uiteraard in overleg) zelf waar je de meeste tijd in stopt. Zo heb ik mogen meewerken aan het binnen halen van nieuwe klanten, het onderzoek doen onder bestaande klanten, het opzetten van nieuwe rubrieken, en het organiseren van abonneedagen. En je carrièrekansen? Ik ben bijna afgestudeerd en zit bij een internationaal mediabureau. En dat er zoveel oud-stagiairs bij Scala werken zegt volgens mij ook genoeg over de mogelijkheden binnen Scala. Bij mijn 1e gesprek werd mij verteld dat een stage bij Scala je oplevert wat je erin stopt… En ik kan niet anders dan dit bevestigen.

John van Ginkel liep stage bij sales in 2012 en studeert nu af bij Havas Media
Studie: Commerciële economie

Melanie was bij marketing

Daarnaast had ik aangegeven dat ik graag mijn HRM vaardigheden wilde ontwikkelen; dit heb ik bij Scala gedaan door de werving en selectie van nieuwe stagiairs op te pakken.

Bij Uitgeverij Scala heb ik mijn afstudeerstage gedaan op de marketingafdeling. Ik zat in mijn vierde en laatste jaar van de opleiding Business Management. Ik heb bij Scala onder andere een onderzoek uitgevoerd onder de lezers van het tijdschrift Digital Movie. Dit tijdschrift werd gerestyled, waarbij ik – naast het onderzoek – veel aan de website heb gewerkt. Bijvoorbeeld het online archief en nieuwsberichten plaatsen en de webshop ontwikkelen en inrichten. Ook heb ik voor Digital Movie een marketingplan geschreven en uitgevoerd. Daarnaast had ik aangegeven dat ik graag mijn HRM vaardigheden wilde ontwikkelen; dit heb ik bij Scala gedaan door de werving en selectie van nieuwe stagiairs op te pakken. Dit vond ik erg leuk om te (mogen) doen! Het was een zeer geslaagde, leerzame en leuke stage, bij een bedrijf met een erg leuk team en een fijne werksfeer.

Melanie

Melanie Docter liep stage bij marketing in 2014
Studie: Business Management

 

Manon was bij marketing

Tijdens mijn stage kreeg ik veel verantwoordelijkheid, wat een erg goede leerschool voor mij was.

Mijn stageperiode als marketing- en crossmedia stagiair bij Uitgeverij Scala heb ik als heel leerzaam, leuk en uitdagend ervaren. Ik hield mij onder andere bezig met de online livegang van de tijdschriften, het opzetten van samenwerkingen, het maken van agenda’s voor in de tijdschriften en de deelname aan beurzen. Tijdens mijn stage kreeg ik veel verantwoordelijkheid, wat een erg goede leerschool voor mij was. Ik wil alle studenten Commerciële Economie (of een andere marketingachtige opleiding) deze stage aanbevelen. Een leuk team, een goede werksfeer en het opdoen van ontzettend veel ervaring! Naast de ervaring in de praktijk, heeft ik ook kunnen werken aan mijn persoonlijke leerdoelen. Het team is heel open, meedenkend en geïnteresseerd in jou als nieuwe (tijdelijke) collega. Inmiddels ben ik fulltime werkzaam bij Uitgeverij Scala, op de afdelingen sales en marketing. Ik hoop je te mogen verwelkomen bij Uitgeverij Scala, wie weet tot ziens!

Manon Roersen

Manon liep stage bij marketing in 2012 en werkt nu bij Scala als sales- en marketingmedewerker
Studie: Commerciële economie

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to Top ↑
 • Kan ik je helpen met je hobby?

  abonnementenadministratie

  Neem op werkdagen tussen 09:00 – 17:00 contact met ons op.
  Bel: 033-4892900
  Abonnementen: 033-4892910
  abonnementen[at]uitgeverijscala.nl
  Je kunt ons ook bereiken via Facebook.

 • Kom jij bij Scala werken?

 • Scala’s top models

 • Scala genomineerd voor ESF Award

 • Scala is een erkend leerbedrijf

  Scala is een erkend leerbedrijf