Uitgeverij van hobbybladen

Nieuws Uitgeverij Scala weer op overnamepad binnen creatieve sector

Published on december 12th, 2016 | by Rebecca

Uitgeverij Scala weer op overnamepad binnen creatieve sector

Succesvolle Mijn Hobbykaart voortaan samen met Scala’s Creatief met Kaarten

Amersfoort, 12 december 2016 – Scala BV kondigt opnieuw een uitbreiding van haar activiteiten aan. Wederom neemt de uitgeverij een succesvol magazine over. Mijn Hobbykaart bevat bijna 30 knipvellen en het reeds bij Scala uitgegeven Creatief met Kaarten heeft juist veel kaartbeschrijvingen. Door de merken te bundelen ontstaat een nieuw sterk product voor de doelgroep van kaartenmaaksters. De eerste gerestylede uitgave ligt rond 20 januari in de winkel. 

Ashja Bosboom-Fetvaciyan, eigenaresse Scala BV vertelt: “Mijn Hobbykaart is marktleider binnen het segment ‘kaarten maken’ – mede dankzij de speciaal ontworpen knipvellen in het blad – en doet het dan ook erg goed in de losse verkoop. Creatief met Kaarten is juist weer heel sterk in het stap-voor-stap beschrijven van technieken om die kaarten te maken. Door het beste uit beide bladen samen te brengen, bundelen we de krachten en zetten we een sterk magazine neer dat past bij de behoefte van de huidige markt.”

“De te voeren titel is ‘Mijn Hobbykaart XL’ met als subtitel ‘Creatief met Kaarten’. In de praktijk lichten we nog altijd kaarten met beschrijvingen uit, zoals de lezers gewend zijn bij Creatief met Kaarten. Extra zijn de vele knipvellen volgens de huidige trends voor hen waarmee ze direct aan de slag kunnen. De frequentie én omvang gaan omhoog. Kortom, het wordt een goede mix van beide magazines”, aldus hoofdredactrice Marion Boeckhout over de bladformule.

Over Mijn Hobbykaart XL
Mijn Hobbykaart is een tijdschrift én knipvellenboek in één. Uitgelichte kaarten beschrijven zes keer per jaar stap-voor-stap uiteenlopende technieken. De 25 tot 30 gevarieerde knipvellen met korte beschrijvingen geven de lezer inspiratie om er een eigen draai aan te geven. Daarnaast bevat het magazine nog een aantal gratis knipvellen, patronen en elke uitgave een challenge.

Scala BV
Mijn Hobbykaart XL is een uitgave van Scala BV in Amersfoort. Scala BV is een innovatieve uitgeverij van special interestbladen, zoals de creatieve hobbybladen HobbyHandig, Aan de Haak, Quilt & Zo, MjamTaart, Cards & Scrap en Poppenhuizen & Miniaturen. Andere titels betreffen Railhobby en Luister. Alle merken zijn marktleider binnen hun segment en verschijnen crossmediaal. Daarnaast geeft Scala diverse specials uit, zoals Dé KerstkaartenSpecial, Kadoosjes, Creative Letters en Aan de Bak.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Meer informatie en beeldmateriaal vindt u hier. Voor contact met de uitgever of interviews neemt u contact op met Scala BV, Ashja Bosboom, directeur en uitgever; telefoon: 033-4892900, e-mail.

Tags: , , , ,One Response to Uitgeverij Scala weer op overnamepad binnen creatieve sector

 1. Nelleke Lupker says:

  Ik als kaarten maakster wens jullie heel veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to Top ↑
 • Kan ik je helpen met je hobby?

  abonnementenadministratie

  Neem op werkdagen tussen 09:00 – 17:00 contact met ons op.
  Bel: 033-4892900
  Abonnementen: 033-4892910
  abonnementen[at]uitgeverijscala.nl
  Je kunt ons ook bereiken via Facebook.

 • Kom jij bij Scala werken?

 • Scala’s top models

 • Scala genomineerd voor ESF Award

 • Scala is een erkend leerbedrijf

  Scala is een erkend leerbedrijf