Uitgeverij van hobbybladen

Merken

Published on januari 16th, 2014 | by Rebecca

Specials

Uitgeverij Scala geeft het hele jaar door een uitgebreid assortiment aan specials uit, waaronder Dé KnipkaartenSpecial, Kadoosjes, Zandknutsels, Creatief+, Railhobby Projecten, P&M Projecten en zelfs een Railhobby Jaarkalender. 

Aan de Haak – Specials

Cover tassenspecial

De Tassenspecial – Ben jij ook gek op tassen en heb je er nooit genoeg van? Dan mag je onze tassenspecial niet missen! Een special voor zowel de beginnende als de gevorderde haaksters met onwijs veel verschillende tassen. Natuurlijk haken we de meeste tassen, maar we hebben ook een paar speciale exemplaren. Zo maken we een gebreide tas met weefwerk, een macramé tas en een setje voor moeder en dochter van texiel met een gehaakt hartje en natuurlijk nog veel meer!

 

Doelgroep De creatieve vrouw van 20 jaar en ouder
Sinds 2016
Verschijning  Aan de Haak specials verschijnen 2x per jaar

Creatief+

cover125

Speciaal voor de beginnende hobbyist is Creatief+ een blad vol leuke projecten. Met de thema’s als haken & breien, papier, kaarten en home deco, bevat deze special eerder gepubliceerde artikelen uit HobbyHandig, Creatief met Kaarten, de CreAgenda en Kadoosjes, maar ook zo’n twintig gloednieuwe projecten!

Doelgroep Beginnende creatievelingen
Verschenen 2015

Cards & Scrap – Feestelijk Inpakken

CS special feestelijk inpakken 652

Feestelijk Inpakken is een speciale uitgave van Cards & Scraps. Deze uitgave staat vol creatieve papierinspiratie! Maak de leukste surprises en cadeauverpakkingen voor o.a. Kerst en Sinterklaas. Creatieve labels, mooie decoraties, leuke cadeauverpakkingen en tips voor surprises! Laat je inspireren door deze creatieve uitgave en pak je cadeaus het hele jaar door feestelijk in!

Doelgroep Vrouwen vanaf 20 jaar, voor iedereen die cadeautjes leuk wil inpakken
Verschenen 2015

Cards & Scrap – Creative Letters

Creative letters 5 - cover

Creative Letters – Creative  is een speciale uitgave van Cards & Scraps. In dit themanummer gaat het om nieuwste trend in paper crafting: Creative Letters. In deze editie vind je uitleg, inspiratie en doe-ideeën over het creatief verwerken van tekst, in je eigen handschrift of met een beetje hulp.

AdverterenKopenWebsite

Serie

Doelgroep Vrouwen vanaf 20 jaar, voor iedereen die houdt van handletteren
Sinds 2016
Verschijning

Dé KerstkaartenSpecial

coverLR

Dé KerstkaartenSpecial 2013 is de eerste editie van Dé KerstkaartenSpecial reeks, , als special van Creatief met Kaarten, en hij staat boordevol unieke kaarten en creatieve ideeën voor kerst! Doe inspiratie op, of maak de kaarten na zoals wordt uitgelegd in de artikelen.

Dé KerstkaartenSpecial 2014, 2015 en 2016 zijn opvolgers van 2013 en staan opnieuw boordevol creatieve ideeën voor de de mooiste kaarten met Kerst. Een schat aan voorbeelden om inspiratie op te doen voor je zelfgemaakte kerst- en nieuwjaarswensen.

Dé KerstkaartenSpecial 2017 is de eerste special over kerstkaarten in de nieuwe stijl van Mijn Hobbykaart XL. Deze special staat boordevol knipvellen en prachtige kerstkaarten.

Doelgroep Vrouwen vanaf 20 jaar, zowel de beginnende als de meer gevorderde kaartenmaakster.
Sinds 2013
Verschijning in de winkel 1x per jaar

Dé KnipkaartenSpecial

coverLR

Dé KnipkaartenSpecial 2015 is een uitgave van Creatief met Kaarten. Het blad is een interessante en inspirerende special voor de creatieve kaartenmaaksters. De special bevat twintig knip- en dessinvellen voor verschillende gelegenheden het hele jaar door. Foto’s en werkbeschrijvingen van veertig voorbeeldkaarten, ondersteund door tips en handige technieken, maken dit dé special voor de kaartenmaakster.

De Knipkaarten Special 2016 zit vol met voorbeeldkaarten uit deze uitgave kun je zelf namaken met de 20 knipvellen in de special! Hij zit vol met tips, technieken en stap-voor-stap beschrijvingen.

Doelgroep Vrouwen vanaf 20 jaar, zowel de beginnende als de meer gevorderde kaartenmaakster.
Sinds 2015

 Elastieken bandjes – Loomen

Cover_Loomen_125

Elastieken bandjes – Loomen is een special van Uitgeverij Scala. In Loomen krijgen kinderen en tieners nieuwe inspiratie om thuis of op vakantie de allerleukste Adverteren

Doelgroep Kinderen tussen de 8 en 15 jaar die creatief aan de slag willen met elastieken bandjes.
Verschenen 2 specials in 2014

Home Deco

coverhomedeco125

Deze tweemalige special van HobbyHandig is even wat anders. Deze special gaat geheel over het decoreren van jouw huis! Maak je huis najaarsproof met deze do-it-yourselfs.  De beste artikelen uit alle HobbyHandig-uitgaven van de afgelopen jaren zijn gebundeld, aangevuld met superleuke nieuwe zelfmaak-items. Jouw huis krijgt een creatieve make-over met Home Deco 1, 2 en 3.

Doelgroep Vrouwen vanaf 20 jaar die op zoek zijn naar inspiratie voor hun interieur!
Sinds 2015
Verschijning 1 keer per jaar

Kadoosjes

Cover Kadoosjes

Kadoosjes, is een inspirerende special serie van Cards & Scrap voor de creatieve vrouw in Nederland en België. Een tijdschrift vol met kleine kadoosjes, in alle kleuren, vormen en stijlen en allemaal gemaakt van papier. Kadoosjes zijn kleine, bijzondere, schattige, stoere, verrassende of hele mooie cadeauverpakkingen, een creatieve combi tussen een cadeautje en een doosje. De kadoosjes worden beschreven door middel van stap-voor-stap-beschrijvingen, ondersteund door veel foto’s.  De eerste uitgave van Kadoosjes verscheen in 2011, in het voorjaar van 2014 verscheen het tweede nummer. In 2015 kwam Kadoosjes nummer 3 uit en ook in 2016 verscheen opnieuw een blad vol allemaal nieuwe leuke en verrassende kadoosjes.  De eerste uitgave van 2017 van Cards & Scrap was ook een kadoosje.

Doelgroep Vrouwen vanaf 20 jaar die inspiratie opdoen om vervolgens een eigen invulling te geven aan de papierprojecten.
Sinds 2011

Maak ‘t met…

De tijdschriften uit de Maak ’t serie staan iedere uitgave in het teken van een specifiek onderwerp zoals Tafelzeil en Bloemschikken. Het tijdschrift bereikt vrouwen vanaf 25 jaar die inspiratie willen opdoen om vervolgens een eigen invulling te geven aan de projecten. Denk bijvoorbeeld aan het knutselen met tafelzeil of het schikken van bloemen.

tafelzeil113x150

In Maak’t met Tafelzeil (en stof) laten we allerlei creatieve projecten zien die je kunt maken met tafelzeil, maar ook met stof. Zo maak je tassen, wasmanden, portemonnees en zonnebrilhoesjes, dit alles via handige stap-voor-stapbeschrijvingen.

 

 

cover bloemschikken

Maak ‘t met Bloemenschikkenfeestdagen is voor die extra gezellige sfeer tijdens de feestdagen. Maak stukken met kaarsen, takken, bloemen en ballen, ga voor modern, hip, of traditioneel, in groen en rood of met pastelkleuren. Met handige uitleg en duidelijke foto’s maak je zelf je huis feest-proof deze winter. En met de kleine extra knutsels en recepten maak je het helemaal af.

 

 

cover bloemschikken

Maak ‘t met Bloemschikkenvoorjaar is een special uit dezelfde lijn als het bloemschikken voor de feestdagen. In deze uitgave worden er 60 creatieve ideeën gegeven om voorjaarsbloemstukken te maken. Het bevat fleurige inspiratie en heel veel bloemencreaties om zelf te maken! Ga voor modern, hip of traditioneel in fel oranje en groen of juist met pastelkleuren als lila en roze.

 

 

Doelgroep Creatieve vrouwen vanaf 25 jaar, zowel de intensieve hobbyist als de beginnende hobbyist.
Sinds 2015

Meer dan Kleur

Cover Meer dan Kleur 1300

Meer dan Kleur is een special over kleuren, speciaal voor volwassenen. Er zitten onder andere twintig kleurplaten in, waarmee je gelijk aan de slag kunt. Ook staat hij vol met tips over kleurtechnieken en inspirerende ideeën. Met kleurpotlood, maar ook met markers, pennen, aquarelverf en stiften. De kleurplaten hebben vier thema’s; Boho Chic, Geometric patterns, Illustratief en Tribal.
Meer dan Kleur 2 is uitgekomen na het succes van de eerste uitgave van het magazine over kleuren speciaal voor volwassenen. Ook in deze editie staan weer 20 kleurplaten die je kunt kleuren met verschillende kleurpotloden en -stiften, inclusief een hoop inspirerende quotes!

Doelgroep Creatieve vrouwen van 25 jaar en ouder.
Sinds Twee uitgaven, in 2015 en 2016

MjamTaart – Specials

TRT46 cover

Mjamtaart brengt ieder jaar twee specials uit.  De meest recente special is de MjamTaart 3D special.  Deze special bevat indrukwekkende 3D taarten van o.a. Nathasja Flapper, Katherina Perez, Wendy Schlagwein en Kim Wiltjer. 86 pagina’s vol unieke, bijzondere en heerlijke taarten, cupcakes, koekjes én recepten.

 

Doelgroep De creatieve vrouw van 25 jaar en ouder.
Sinds 2009
Frequentie 6x per jaar incl. 2 specials

Quilt & Zo Kerstspecial

Quilt&Zo 48 - Cover

Speciaal voor alle Quilt-liefhebbers hebben wij de Quilt & Zo Kerstpecial uitgebracht. Sinds in 2016 bestaat dé Kerstspecial van Quilt & Zo! Je gaat goed voorbereid december in met deze special, boordevol Kerstquilts, kussens en andere leuke items en inspiratie!

Doelgroep Quilt & Zo is het tijdschrift voor iedereen die zich met quilten bezighoudt; de traditionele, de eigentijdse, de gevorderde zowel als de beginnende quiltster.
Sinds 2016

Railhobby Jaarkalender

Speciaal voor de Railhobby lezers wordt er een heuse Railhobby Jaarkalender uitgegeven. Voor zowel het jaar 2016 als 2017. De kalender bevat voor iedere maand een prachtige foto waar lezers zelf op mochten stemmen. Daarnaast vind je een mooie poster aan de binnenkant van de kalender.

Doelgroep De doelgroep bestaat uit modelspoor- en grootbedrijfliefhebbers, van alle leeftijden.
Verschijning Jaarkalender 2016 en 2017

 

Railhobby Projecten

RHProjecten Rollend Materieel cover groot

Railhobby heeft vier specials in haar assortiment: Railhobby Projecten. De serie bestaat uit Over Stad en Landschap, de editie Over Industrie en Landschap, de editie Over Bouw en baan en de nieuwste uitgave Rollend Materieel. De Railhobby Projecten zijn echte collector items!

Railhobby over stad en landschap is de eerste in de Railhobby Projecten serie. Een echte collecters item! Deze Railhobby special draait helemaal om de wijze hoe de modelspoorder op een creatieve manier zelf huizen en landschappen in model kan nabootsen. Van eenvoudig tot hoog niveau; met Over Stad en Landschap doet u met eerder gepubliceerde artikelen uit Railhobby en één gloednieuw artikel veel inspiratie op.

Railhobby over Industrie en landschap draait helemaal om de wijze hoe de modelspoorder op een creatieve manier zelf fabrieken, bruggen en loodsen in model kan nabouwen en in landschappen kan plaatsen. Van eenvoudig tot hoog niveau; met Over Industrie en Landschap doet u met eerder gepubliceerde artikelen uit Railhobby en één gloednieuw artikel veel inspiratie op.

In Over Baan en Bouw staan de beste artikelen uit reeds verschenen edities van Railhobby over het bouwen van een modelbaan, een diorama, een polderlandschap of een rotswand. Ook het zelf bouwen van een weegbrug en een keermuur komen aan de orde. Of een fotospoordijk waarop u uw favoriete locs kunt fotograferen. Kortom: vol op inspiratie!

Railhobby Rollend Materieel gaat over locomotieven, rijtuigen, goederenwagons en treinstellen. Artikelen van tijdperk II tot VI, zowel het grootvoorbeeld als model. Naast alle railvoertuigen vult een wegvoertuig de pagina’s, in het kader doen. De special wordt gecompleteerd met een tweetal nieuwe modelartikelen, de in 2017 door Artitec respectievelijk Märklin uitgebrachte NS Postrijtuigen Stalen P en de Klima-sneeuwschuiver serie 845.

Doelgroep De doelgroep bestaat uit modelspoor- en grootbedrijfliefhebbers, van alle leeftijden.
Sinds 2014

 Zandknutsels

Cover Zandknutsels

De special voor kids over de nieuwste speelgoedrage: ZandKnutsels! Dit 32 pagina’s tellende blad laat kinderen kennismaken met de mogelijkheden van magisch zand, het klevende zand waar oneindig veel plezier mee te beleven is. Met stap-voor-stap projecten wordt uitgelegd hoe je de leukste dingen maakt. Maak bijvoorbeeld een vis met ogen en een lepel met magisch zand, meer heb je niet nodig om de leukste vissen te maken. Of bouw een kasteel of huis met stevige blokken. Natuurlijk kun je ook een heerlijk zandtaartje maken met een bakvormpje. Om je vingers bij af te likken. Het blad is inclusief een gratis vormpje, mallen en uitknipfiguren.

Doelgroep Kinderen tussen de 4 en 12 jaar
Sinds Eenmalig in 2015

Tags: , , , , , , , , , , , ,Comments are closed.

Back to Top ↑
 • Kan ik je helpen met je hobby?

  abonnementenadministratie

  Neem op werkdagen tussen 09:00 – 17:00 contact met ons op.
  Bel: 033-4892900
  Abonnementen: 033-4892910
  abonnementen[at]uitgeverijscala.nl
  Je kunt ons ook bereiken via Facebook.

 • Kom jij bij Scala werken?

 • Scala’s top models

 • Scala genomineerd voor ESF Award

 • Scala is een erkend leerbedrijf

  Scala is een erkend leerbedrijf