Uitgeverij van hobbybladen

algemeen

Published on juni 12th, 2015 | by Rebecca

Railhobby wisselt van hoofdredacteur

Hoofdredacteur Ruurd de Jong draagt stokje over aan Karst Drenth

AMERSFOORT, 8 juni 2015 – Railhobby heeft sinds 1 juni 2015 een nieuwe hoofdredacteur. Ruurd de Jong, die ruim 25 jaar de redactionele leiding over het blad Railhobby heeft gehad, gaat zijn werkzaamheden overdragen. Karst Drenth neemt met veel plezier het hoofdredacteurschap van hem over.

Ruurd is al vanaf 1980 aan Railhobby verbonden. Aanvankelijk als adviseur op het gebied van elektronica, maar al snel droeg hij de rubrieken Vitrine en Railtest. Het succesvolle tijdschrift over modelspoor en grootbedrijf heeft onder De Jong gouden jaren gekend. Het terugtreden als hoofdredacteur betekent niet dat Ruurd al zijn werkzaamheden voor Railhobby neerlegt. Vitrine en Railtest blijft hij verzorgen.
Vanaf nu neemt Karst Drenth de taak van hoofdredacteur op zich. Hij heeft jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, maar de treinenhobby is zijn echte passie. Hij is al langere tijd betrokken bij het blad. Onder zijn redactionele leiding verandert het tijdschrift de komende jaren niet drastisch, maar op details zal zijn nieuwe energie wel zichtbaar zijn.

Ashja Bosboom, uitgever van Railhobby: “We hebben de deskundige leiding van Ruurd de Jong altijd zeer gewaardeerd. De redactie bestaat uit een onafhankelijke stichting met veel vrijwillige medewerkers, de kwaliteit van het blad was bij hem en zijn collega-redacteuren Nico van Roon en Dolf Heibloem altijd in goede handen. Laatstgenoemden blijven aan bij Railhobby. Ik ben ervan overtuigd dat Karst Drenth een goede opvolger is.”

Railhobby is hét lijfblad voor modelspoor- en spoorweghobbyisten. Naast het tijdschrift, dat 10 keer per jaar schrijft over de nieuwste ontwikkelingen en achtergronden op het gebied van de hobby, zijn er ook bijproducten, zoals Railhobby Projecten, over één specifiek onderwerp en komt er dit najaar een Railhobby Jaarkalender uit. Railhobby verschijnt zowel op papier als online met archief, op dit moment zijn er al meer dan 200 uitgaven digitaal te lezen.

Railhobby is een uitgave van Scala BV in Amersfoort. Scala BV is een innovatieve uitgeverij van special interestbladen, zoals de creatieve hobbybladen HobbyHandig, Cards & Scrap, Creatief met Kaarten, MjamTaart, Quilt & Zo, Knutselfun en Poppenhuizen & Miniaturen. Andere titels betreffen Railhobby en Luister. Alle merken zijn marktleider binnen hun segment en verschijnen crossmediaal. Daarnaast geeft Scala diverse specials uit, zoals Dé Kerstkaartenspecial, Dé Knipvellenspecial, aan de Haak, Kadoosjes, Railhobby Projecten en P&M Projecten.

Tags: , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to Top ↑
 • Kan ik je helpen met je hobby?

  abonnementenadministratie

  Neem op werkdagen tussen 09:00 – 17:00 contact met ons op.
  Bel: 033-4892900
  Abonnementen: 033-4892910
  abonnementen[at]uitgeverijscala.nl
  Je kunt ons ook bereiken via Facebook.

 • Kom jij bij Scala werken?

 • Scala’s top models

 • Scala genomineerd voor ESF Award

 • Scala is een erkend leerbedrijf

  Scala is een erkend leerbedrijf