Skip to content

Zij gingen je voor

Bij Uitgeverij Scala zijn er altijd stagiaires te vinden. Als stagiair(e) hoef je je niet te vervelen bij Scala. Hier is namelijk genoeg te doen wat goed aansluit bij je opleiding. Van redactie, tot marketing en sales, er is altijd wel een plekje vrij. Ben je ook benieuwd naar de verhalen van ex-stagiaires?

Anneli Mijsen

“Ik begon mijn stage bij Uitgeverij Scala, omdat ik graag wilde weten hoe het is om te werken op een redactie. Tijdens mijn stageperiode was ik voornamelijk betrokken bij MjamTaart. Voor dit merk deed ik verschillende taken, van het bedenken van posts voor op de social media tot het uitschrijven van recepten en van het maken van receptselecties tot het houden van een interview. Door alle verschillende taken krijg je een goed beeld van wat er komt kijken bij het maken en promoten van een tijdschrift.

Ik vond het fijn om te merken dat ik na een tijdje steeds meer mijn eigen verantwoordelijkheden kreeg. Bij Scala is elke dag anders, wat het uitdagend maakt. Naast dat ik de werkzaamheden heel leuk vond, moet ook wel even benoemd worden dat de sfeer bij Scala heel prettig is. Het is een fijn team waarin iedereen zijn mening er toe doet (ook die van stagiaires!). Al met al had ik een geslaagde stageperiode. Ik heb het zelfs zo naar mijn zin gehad dat ik na mijn stage ben blijven werken bij Scala.”

Denise Zwart

“Een half jaar lang heb ik stagegelopen bij Uitgeverij Scala. De weken zijn voorbij gevlogen en de opdrachten die ik kreeg waren erg afwisselend. Als ik terugkijk op mijn stageperiode, kan ik niet anders dan concluderen dat dit een zeer waardevolle leerperiode voor mij is geweest. Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad waarin er veel is gelachen, beleefd en geleerd.

Doordat ik veel kansen en verantwoordelijkheden heb gekregen ben ik veel zekerder geworden en heb ik gezien dat ik dat aan kan. Tijdens mijn stage heb ik geleerd hoe het proces van het maken van een magazine gaat, hoe ik zelfstandig maar ook in een team kan werken en heb ik veel geleerd van het programma InDesign. In al mijn leerdoelen ben ik gegroeid en dit neem ik voor altijd mee in mijn toekomst. 

Scala kan ik zeker aanraden als stagebedrijf. Doordat ze doorlopend stagiaires in dienst hebben, hebben ze veel ervaring met het begeleiden en dat is erg fijn. Ik kijk terug op een super leuke, leerzame en geslaagde stage.”