Skip to content

Zij gingen je voor

Bij Uitgeverij Scala zijn er altijd stagiaires te vinden. Als stagiair(e) hoef je je niet te vervelen bij Scala. Hier is namelijk genoeg te doen wat goed aansluit bij je opleiding. Van redactie, tot marketing en sales, er is altijd wel een plekje vrij. Ben je ook benieuwd naar de verhalen van ex-stagiaires?

Wies de Gooijer

“Bij Uitgeverij Scala hoef je niet bang te zijn dat je niets te doen hebt. Elke dag zijn er genoeg dingen te doen, dus je hoeft je zeker niet te vervelen. Wat ik zo leuk vond aan mijn stage bij de redactie en marketing afdeling, is dat je heel veel vrijheid krijgt en dat je alles mag proberen. Dit is wel een uitdaging, maar een hartstikke leuke! Je maakt namelijk niet bij elk stagebedrijf mee dat je zo wordt meegenomen in het bedrijf. Na een tijdje kreeg ik echt mijn eigen werkzaamheden en mocht overal bij helpen. Bij Scala heb je ook ‘scrum’ groepjes. Bij het begin van mijn stage kreeg ik al gelijk een rol in een scrum groepje, operational excellence. Naast je gewone werkzaamheden werk je dan aan een project voor Scala zelf. En natuurlijk het leukste: na mijn stageperiode werk ik nog elke week bij Scala om de redactie en marketing afdeling te ondersteunen!”

Tim Rebergen

“Momenteel zit ik in mijn examenjaar van de opleiding ‘Media & Design’. Tijdens mijn stage bij Uitgeverij Scala was ik grotendeels bezig met grafische vormgeving. Zo was ik verantwoordelijk voor het maken van headers, banners, posters en sliders. Op sommige dagen assisteerde ik met het maken van productfoto’s. Vanwege een onprettige ervaring van mijn vorige stage, was ik aan het begin onzeker en keek ik tegen de stageperiode op. Bij Scala werkte ik samen met leuke en prettige collega’s waar je altijd wat aan kon vragen. Ook de begeleiding is uitstekend en je krijgt duidelijke uitleg als je vragen hebt of wanneer iets beter kan. Dankzij het grafische werk wat ik deed, kreeg ik de kans om mijn creativiteit te ontdekken en mijn kennis te verbreden. Vooral omdat de doelgroep van Scala voor mij vrij onbekend was. Er was altijd wel wat te doen. Ook leerde ik dat communiceren en plannen zeer belangrijk is in een commercieel bedrijf! Ik heb in ieder geval een positieve ervaring van Scala en ben niet meer onzeker over toekomstige stages. Kortom; een vaste aanrader!”