Uitgeverij van hobbybladen

duurzaam, mvo

Duurzaamheid

Scala BV neemt haar verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaam ondernemen. Onder het motto ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’ treffen wij kleine en grotere maatregelen om een steentje bij te dragen aan het behouden van een duurzame leefomgeving.

Bij de aanschaf van onze nieuwste server is expliciet gekozen voor een energiezuinig systeem met een virtueel netwerk. Doordat we sindsdien alleen nog maar werken met zogeheten thin clients, gebruiken onze ‘computers’ slechts 10% van de energie van reguliere pc’s. Daarnaast werkt een aanzienlijk percentage medewerkers vanaf huis, wat transporttechnisch zeer milieuvriendelijk is.

Wij scheiden actief afval en recyclen papier, eenzijdig bedrukt papier dient bij ons als kladpapier. Daarnaast communiceren wij zoveel mogelijk via e-mail, om op die manier het gebruik van papier te beperken. Ook bieden we als een van de weinigen de mogelijkheid om een online abonnement op de tijdschriften te nemen, zodat er geen papiergebruik en distributie nodig is.

Een ander voorbeeld van de bewuste bedrijfsvoering is onze keuze om diensten lokaal in te kopen. De opmakers, drukkers evenals onze webdiensten zijn allemaal in de nabije omgeving of in ieder geval in Nederland gevestigd. Hierdoor bevorderen wij de lokale economie.

Dit zijn enkele voorbeelden van het maatschappelijk verantwoord ondernemen door Scala BV. Punten als innovatie, diversiteit in het personeelsbestand en het maken van eerlijke afspraken zijn voor onze uitgeverij vanzelfsprekend.


Comments are closed.

Back to Top ↑
 • Kan ik je helpen met je hobby?

  abonnementenadministratie

  Neem op werkdagen tussen 09:00 – 17:00 contact met ons op.
  Bel: 033-4892900
  Abonnementen: 033-4892910
  abonnementen[at]uitgeverijscala.nl
  Je kunt ons ook bereiken via Facebook.

 • Kom jij bij Scala werken?

 • Scala’s top models

 • Scala genomineerd voor ESF Award

 • Scala is een erkend leerbedrijf

  Scala is een erkend leerbedrijf