Uitgeverij van hobbybladen

Nieuws bladendokter

Published on maart 14th, 2016 | by Rebecca

‘Bladendokter’ Rob van Vuure: ‘Als tijdschriften taarten zijn, is MjamTaart patisserie’

In het Vrij Weekendmagazine van Gooi- en Eemlander op 12 maart schrijft ‘bladendokter’ Rob van Vuure het volgende over MjamTaart:

Uit een boekrecensie in het blad MjamTaart: ‘Bakken is fijn, maar lezen over bakken vind ik soms nog fijner. En dan bedoel ik geen receptenboek, maar een mooie roman. Dit keer een heerlijk boek over drie vrouwen, taarten en een man’. In een ander boekreview: ‘De frambozenbroodjes hebben een geheel eigen charme’ en ‘Rollen, vullen, vouwen, rijzen en nog meer rollen, vullen, vouwen en rijzen. Er wordt niets teveel gezegd als hij aangeeft dat de voorbereiding veertien uur duurt’.

bladendokterVan onze verslaggever

Al lang vraag ik me af waarom er geen magazine met de titel ‘Heel Holland Bakt’ wordt gemaakt, maar het antwoord op de vraag blijkt al acht jaar te bestaan: het zes keer per jaar verschijnende, inspiratieve bakmagazine MjamTaart.

Uit de inhoud:’25x Taarten en ander lekkers’, ‘Snoepfeest makkelijker dan je denkt’, ‘Cupcake-schilderij’, ‘Zwieren en zwaaien met de draaimolentaart’.

Slim aan MjamTaart is dat het niet louter een receptenblad is. Karin Luiten, auteur van ‘Handboek oven’, komt royaal aan het woord over bloesemwater, kardemom en haar strijd tegen ‘pakjes en zakjes’. Menno de Koning (baan opgezegd, baard afgeschoren!), winnaar van Heel Holland Bakt, zegt: ‘Eigenlijk woon ik praktisch in de keuken’. MjamTaart blogger Kirsten: ‘Ik kan dus wel zeggen dat taarten voor mij een werkwoord is geworden’. Bij de ‘ingezonden bakcreaties’ een Boeddha-taart, een bruilofttaart, en: ‘Aan deze taart heb ik 70 uur gewerkt’.

Wanneer wordt een blad over bijvoorbeeld tuinieren interessant? Als je ook bijzondere ‘onhaalbare’ tuinen laat zien, als je je ergens aan kunt laven, als je verhalen achter de tuinen zoekt, ook af en toe een buitenlandse garden laat zien, natuurlijk de weinig-onderhoud-veel-effect tuin aanbeveelt en allerlei nieuwe beplanting-ideeën op een rijtje zet. Vervang het woord tuin door taart en je bent er. ‘Alle zegen komen van oven’. Grachtenpandjes-koekjes. Lepelbonbons. Smartflex Rolfondant! Rolroosjespasteltaart. Hortensiataart. Speciaal voor u (en uw partner): De Cake Bake & Love Workshop. MjamTaart is meer dan d eoven, het blad verlaat de keuken: behoorlijk wat human interest, de aankondiging van de beurs ‘MjamTaart Cake&Bake Experience’, natuurlijk mjamtaartexperience.nl, een kalender en een Bakspecial voor kinderen.

Oproep: Stuur je cake in, online, voor de ‘Wall of Cake’. Ik bak nooit, maar het is bladenmakersgenieten. Door het hele blad speelse bekopping en elke pagina elk seizoen in een vrolijk lentejasje. Natuurlijk staat boven het voorwoord: ‘Zoet bezig’. Dat zou ik ook niet schrappen.

Niet alleen met de taarten zit het goed in MjamTaart, de hoofdredactie bakt ook elke twee maanden een lekker magazine. Kan niet anders zeggen: als tijdschriften taarten zijn, is MjamTaart patisserie.

Lees hier het artikel

Bron: Gooi en Eemlander – Bijlage Vrij Weekendmagazine
Auteur: Rob van Vuure

Tags:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to Top ↑
 • Kan ik je helpen met je hobby?

  abonnementenadministratie

  Neem op werkdagen tussen 09:00 – 17:00 contact met ons op.
  Bel: 033-4892900
  Abonnementen: 033-4892910
  abonnementen[at]uitgeverijscala.nl
  Je kunt ons ook bereiken via Facebook.

 • Kom jij bij Scala werken?

 • Scala’s top models

 • Scala genomineerd voor ESF Award

 • Scala is een erkend leerbedrijf

  Scala is een erkend leerbedrijf